Rólunk

Az AURIS Kiadó 2017 végén jött létre az 1999-ben alakult Auris Kulturális Szolgáltató Kft. kotta- és zeneműkiadói üzletágaként. Az addig előadó-művészeti tevékenységgel, hangversenyszervezéssel és szerzői jogkezeléssel foglalkozó művészeti ügynökség és kulturális programiroda kortárs magyar zeneszerzők műveire szakosodott zeneműkiadással (kotta- és hanglemez-kiadás) bővítette tevékenységi körét, különös tekintettel a kórusművekre, a dalokra és a hangszeres, illetve vokális-instrumentális kamarazenére.

Az AURIS Kiadó harmadik éve a kortárs magyar zene legfrissebb értékeinek kiadására törekszik, mégpedig a zeneszerzőknek egy meghatározott körére vonatkozóan. Ezek a szerzők a kortárs magyar zene élvonalába tartoznak, és egy jellegzetes – az ezredforduló éveit erősen jellemző stiláris meggyőződés – köti össze őket. Ennek lényege a diatonikus gondolat új megvilágításba helyezése, a diatonikus tér kitágítása, az erős kötődés a 20. század „klasszikusainak” zenei nyelvéhez, és a métier rendkívüli magas szintű művelése. A Kiadó elsősorban azoknak a műveknek a megjelentetésére vállalkozik, melyek jó eséllyel fölkeltik az előadóművészek érdeklődését, helyük van a mindenkori repertoáron, és egyik részről a vokalitás, másik részről a hangszeres kamarazene kínálatát gazdagítják.

Kiadványaink között megtalálhatók anyaországi, határon túli, illetve külföldön élő magyar szerzők kompozíciói egyaránt, így olvasó, hallgató és előadó közönségünk találkozhat Orbán György, Selmeczi György, Vajda János, Csemiczky Miklós, Kákonyi Árpád, Gyöngyösi Levente, Fekete Gyula, Csíky Boldizsár, Oláh Tibor, Vermesy Péter, Maros Miklós, Erőd Iván és mások munkáival.

Kiadványaink elérhetőek:
Rózsavölgyi Zeneműbolt
1052 Budapest, Szervita tér 5.

Kodály Zeneműbolt
1053 Budapest, Múzeum krt. 21.

Líra Könyvesbolt hálózat