Octovoice

Vendégek: Radics Gigi - BariLaci - Ott Rezső Band

19 April 2022, 7 PM - MOMKULT

Az Octovoice tagjai: Kinga Geiger, Pejtsik Panna, Lőrincz Adrienn, Tóth-Kiss Bori, Geiger György, Gaál Attila, Selmeczi János, Pintér Dömötör

Vendégek:
Radics Gigi

BariLaci

Ott Rezső - zongora
Fánczi Gábor - basszusgitár
Urbán Marcell - dob

Az Octovoice Énekegyüttes különböző zenetörténeti korszakok és műfajok tükrében mutatja be a társas éneklés fejlődését a reneszánsztól a swing és a soul zenén át a rockig. Az együttes repertoárján a sokarcú műfaji lehetőségek által olyan zeneírók művei szerepelnek, mint Lassus, Otis Reddig, Villaert, The Beatles, Billy Joel és Freddie Mercury.
A koncert bepillantást enged a társas éneklés kulisszatitkaiba is: játékos formában tárja föl a szólamok működését vagy az egyéni megszólalások szerepét. Az egyes zenedarabok megszólaltatása előtt kiemelt részletek, a hangzásvilág felépülése vagy különleges zenei megoldások kerülnek bemutatásra.
A koncert második felében az Octovoice vendégeivel – Radics Gigi https://www.facebook.com/radicsgigihivatalos, BariLaci https://www.facebook.com/barilaciofficial és egy hangszeres trió – gospel zenéket szólaltatnak majd meg, bemutatva a műfaj spiritualitását az azonos eredetű soul, illetve R&B műfajokból is ismerős feszes ritmusokkal és sodró dallamokkal. A koncerten megszólal Robert Ray 1979-ben bemutatott Gospel miséje, ami a liturgikus hagyományok az afro-amerikai katolikus egyház kortárs zenei nyelvén történő interpretációja.

Tickets HERE

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával jön létre.